Mijn naam is Eric Nieuw Beerta en ik ben sinds februari 2016 werkzaam als Document Controller via OU Uitzendorganisatie bij een groot bedrijf in de Eemshaven. Mij is gevraagd om een stukje te schrijven op de website van OU “medewerker aan het woord”.

In mijn 51 jaar heb ik veel meegemaakt. Zo heb ik jaren als zelfstandig ondernemer gewerkt. Echter hakte de crisis er flink in waardoor mijn eigen bedrijf in de grafische sector de nodige klappen kreeg. Bij toeval kon ik in 2012 als Document Controller aan de slag voor halve dagen, dit toen nog niet via OU Uitzendorganisatie. Destijds stapte ik over naar een projectbureau, voor hetzelfde werk.  Helaas hield dat project eind 2013 op en zette ik mijn eigen bedrijf weer voort. In 2015 werd ik benaderd voor een baan in de Eemshaven (Gemini Windmolen project op de Noordzee), ik zei direct ja en daar heb ik met veel genoegen het document control team versterkt. In  januari 2016 was ook dat project vrijwel afgerond.

De vacatures op de website van OU Uitzendorganisatie wekten mijn nieuwsgierigheid op. De vacature Document Controller sloot wellicht bij mij aan, dus stuurde ik een sollicitatie. Diezelfde dag kreeg ik een telefoontje en in amper een dag was ik bij OU op kantoor om te kijken of we iets voor elkaar konden betekenen. Dat konden we! Na het gesprek werd ik door OU voorgesteld aan het bedrijf en daar werk ik sinds februari 2016 samen met mijn huidige collega (ook werkzaam via OU Uitzendorganisatie) voor een groot project in de Eemshaven. OU leverde mij diverse persoonlijke veiligheidsmiddelen en ik heb via OU mijn VCA Vol gehaald.

"Kortom, ik ben tevreden, mijn opdrachtgever is tevreden en OU Uitzendorganisatie is ook dik tevreden. OU is een prima werkgever om voor te werken! Ik heb zelfs het gevoel dat ik niet voor ze werk, maar met ze werk."